Poradna Elpumps DSK 10

Autor: | Vloženo: 03.05.2013 000 21:34 | Témata: Poradna Elpumps DSK 10

čas k vypnutí čerpadla.

V manuálu k DSK 10 je uvedeno,že po uzavření kohoutu , po 7 až 9 sekundách se čerpadlo zastaví. Ve spojení s čerpadlem VP 300 vše funguje bezvadně, ale k vypnutí dochází až po 20 sec. Zkouším to vyřešit pomocí šroubu ovladače, ale stále je to kolem 20 sec. Je to na závadu? Děkuji Vám za odpověď. S pozdravem Jiří Šámal.

  • 6. května 2013 - Oficiální zástupce obchodu ČerpadlaLevně.cz

    Záleží s jakým typem čerpadla spínací jednotku používáte. Pokud ho používáte s malým vybračním čerpadel musíte počítat s rapidním snížením jeho životnosti.

    A to hlavně proto že tato spínací jednotka je "hloupá" a spíná čerpadlo až pokud jí neprotéká voda, tedy v podstatě když už čerpadlo nemůže.

    U vibračních čerpadel se dá zjednodušeně říct že toto čerpadlo se jeví pro tuto jednotku jako když "ještě může". (to je dáno koncstrukcí čerpadla)

    Nastavujícím šroubem nastavíte pouze zapínací tlak tedy efekt na vypínání nebude mít žádný.

    Popravdě řečeno jsem překvapen že to vůbec funguje. K těmto čerpadlům je mnohem sofistikovanější způsob spínání tlakovým spínačem, s akumulační tlakovou nádobou.

    U něj můžete nastavit oba tlaky jak zapínací tak vypínací, nemusíte tedy čerpadlo potom trápit jako s touto jednotkou a určitě Vám déle vydrží

    http://www.lokar.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.